Priset på bostadslarm varieras efter utformning och funktionalitet. En gammal modell (se bild) kan vara billigare, men trådbundna larm kostar ofta mer att installera.

Hur mycket kostar ett bostadslarm?

Undrar du över hur du ska välja bästa larmet som håller koll på ditt hem? Här får du en överblick över priserna på hemlarm.

Att investera i ett ordentligt bostadslarm kan ge trygghet och minska risken för inbrott och brand. Fastän de flesta tycker att det är värt kostnaden kan man undgå att betala mer än nödvändigt, med lite mer kunskap. Vi har gått igenom vad det är som ofta höjer kostnaden.

Abonnemangskostnad

Majoriteten av svenskar med bostadslarm har valt ett abonnemang som innebär att de är knutna till en larmstation. Månadskostnaden för ett sådant abonnemang kan variera stort med leverantören – speciellt med tanke på hur modern utrustning man vill ha. En villa kommer att behöva betydligt fler sensorer än en liten lägenhet ovanför gatunivå med bara en ingång.

En genomgång av fem av Sveriges största larmföretag visar att månadsavgifterna i 2018 ligger någonstans mellan ca 200–400 kronor. Det är dock stora variationer i vad som ingår i abonnemangskostnaden, det kan till exempel vara fri installation, fria utryckningar eller en del utrustning. Det gäller därför att inte bara stirra sig blind på månadsavgiften, utan också se på avtalets värde och vad man får för pengarna.

Installation

Priset för installation av larmsystemet kan variera kraftigt. En del företag har kampanjer där de erbjuder gratis installation som en del av ett startpaket. Kostnaden ser annars ut att hamna på drygt 1000 kronor, utifrån hur avancerat larmsystemet som ska installeras är.

Pris på bostadslarm utan abonnemang

Alternativet till ett larmtjänstabonnemang är att köpa ett larmsystem utan att knyta sig till ett avtal med ett larmbolag. Det innebär en större startkostnad, men en betydligt lägre månadskostnad.

Observera dock att priserna i en webbutik inte inkluderar installation av en elektriker, underhåll/service, uppgraderingar och utbyte av delar. Räkna också med att det kommer frakt i tillägg, om du beställer ett larmsystem över nätet.

Läs även: Fördelar och nackdelar med olika typer av hemlarm.

Är du nyfiken på priset för din bostad?

Det enklaste och bästa sättet att få en snabb överblick över vad det skulle kosta att ha ett bostadslarmsystem i ditt hem är att lägga ut det på offert. När larmföretag vet att de konkurrerar med andra ger de sina bästa offerter, och det blir lätt att jämföra dem.

Jämför offerter kostnadsfritt här på Larm.se, utan bindning. Fyll i formuläret med postnummer på förstasidan så matchas din begäran med larmleverantörer som kan leverera där du bor.

Populära städer