Priset på bostadslarm beror bland annat på utformning och funktionalitet. En gammal modell som den på bilden kan vara billigare, men trådbundna larm kostar ofta mer att installera.

Hur mycket kostar ett bostadslarm?

Så får du en överblick över priserna på hemlarm

Oavsett vilken bostadslarmleverantör du väljer är en sak alltid ett faktum: Det är inte gratis. Nedan har vi listat det som oftast höjer kostnaden, så att du kan göra ett bättre val:

Abonnemangskostnad

En mycket stor majoritet norrmän med bostadslarm har valt ett abonnemang som innebär att de är knutna till en larmstation. Månadskostnaden för detta kommer att variera avsevärt med leverantören och beror inte minst på hur mycket och hur modern utrustning du vill ha. En villa kommer att behöva betydligt fler sensorer än en liten lägenhet ovanför gatunivå med bara en ingång.

Det är omöjligt att ha en uppdaterad översikt över alla priser från olika larmföretag, eftersom de av konkurrensskäl inte anger dem offentligt på nätet och det inte är ovanligt att man förhandlar lite om beloppen. I skrivande stund (2016) ligger det i särklass billigaste man kan få på runt 350–400 kr per månad.

Installation

Här varierar priset återigen kraftigt. Vissa företag har kampanjer på gratis installation eller installation för 1 krona, men det normala i skrivande stund är närmare en tusenlapp eller mer för stora paket.

Stirra dig inte blind på priset på installationen/monteringen, utan tänk i stället på vad du vill installera i ditt hem och vad kostnaden kommer att bli över tid.

Pris på bostadslarm utan abonnemang

Priset på ett bostadslarm utan abonnemang är lite lättare att räkna ut, eftersom du ofta får prisuppgifterna direkt i butiken. För en relativt stor startkostnad kan man få en lägre månadsavgift än vid ett abonnemang.

Observera dock att priserna i en webbutik inte inkluderar installation av en elektriker, underhåll/service, uppgraderingar och utbyte av delar. Dessutom kan frakten bli en betydande kostnad i samband med köpet om du beställer över nätet.

Les også: Fordeler og ulemper med boligalarm uten abonnement

Är du nyfiken på priset för din bostad?

Det enklaste och bästa sättet att få en snabb överblick över vad det skulle kosta att ha ett bostadslarmsystem i ditt hem är att lägga ut det på offert. När larmföretag vet att de konkurrerar med andra ger de sina bästa offerter, och det blir lätt att jämföra dem.

Här på Larm.se kan du få sådana offerter kostnadsfritt och inte bindande. Fyll i formuläret med postnummer på första sidan så matchas din begäran med larmleverantörer som kan leverera där du bor.