G4S

Det före detta larmföretaget G4S logotyp.
Group 4 Sector (G4S) är en internationell storkoncern och världens största företag inom säkerhets- och övervakningstjänster.

G4S Sverige – numera ägt av larmföretaget Sector Alarm – heter sedan år 2016 Avarn Security.

Om G4S

Det brittiska säkerhetsföretaget G4S är verksamt i mer än 90 länder och är en av världens största arbetsgivare. De levererar många typer av säkerhetstjänster – allt från värdetransporter till att delta i återuppbyggnaden av Irak.

G4S bildades i praktiken 2004 då brittiska Securicor slogs ihop med Group 4 Falck. Företaget tog dock över en verksamhet som varit aktiv inom säkerhets- och räddningstjänst sedan tidigt 1900-tal.

Vad hände med G4S?

G4S tog över en väletablerad larmtjänst i sammanslagningen med Group 4 Falck. Larmföretaget var ett av de största på den svenska marknaden, med Securitas som sin huvudsakliga konkurrent. Med hjälp av resurserna och nätverket som redan var etablerat genom G4S, kunde de erbjuda en larmtjänst med fria utryckningar och ett starkt supportsystem. Larmtjänsten riktade sig både till privatpersoner och företag.

Verksamheten i Sverige hanterades av dotterbolaget G4S Sweden AB. De hade 36 kontor runt om i landet och cirka 3 400 anställda. År 2014 köptes den svenska avdelningen upp av det norska säkerhetsföretaget Sector Alarm för 438 miljoner kronor.

Efter Sector Alarms förvärv av G4S Sverige bytte verksamheten namn till Avarn Security.

Lista: Aktiva larmbolag i Sverige.