Jämför erbjudanden på villalarm

Få larmbolagens bästa priser. Spara tid och pengar.

Villalarm: Jämför erbjudanden på larm till din villa

Är det dags att skaffa larm till villan? Få flera erbjudanden på villalarm från olika larmbolag – snabbt, enkelt och gratis med Larm.se.

Fyll i formuläret nu för att få specialerbjudanden på hemlarm anpassat efter din villa. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något köp. Du kan alltså tacka nej till de erbjudanden du får om du inte skulle vara nöjd.

Få erbjudanden på villalarm

Så hittar du rätt villalarm

Att skaffa larm till villan handlar inte bara om att skrämma bort och göra det svårare för inbrottstjuven. Med ett modernt larmsystem kan du se vad som händer i huset via mobilen, koppla brandlarmen direkt till larmcentral och styra belysningen via larm-appen.

Men det finns mängder av larmsystem på marknaden och det kan vara svårt att skaffa sig en överblick.

Därför har Larm.se samlat marknadens stora larmbolag som får konkurrera med varandra om att erbjuda dig den bästa lösningen för din villa.

När du fyller i formuläret blir du kontaktad av upp till tre larmbolag som erbjuder larm passande för just din villa. Tillsammans kommer ni fram till en skräddarsydd lösning för dig. Berätta hur du bor och vilka funktioner du vill ha, så kommer ni enkelt fram till hur ditt villalarm ska utformas.

Villalarm kopplat till larmcentral

En stor majoritet av de villalarm som säljs idag är kopplade till en larmcentral. Om larmet går kan operatörerna omedelbart sätta igång med en åtgärd. Ser det ut att handla om ett inbrott skickar man väktare och meddelar polisen. Finns tecken på brand skickar man brandkår.

Du är alltså garanterad att få professionell hjälp. Även om du är på andra sidan jordklotet kommer bostaden tas hand om efter ett inbrott eller brand.

Väljer du ett villalarm utan abonnemang blir det billigare i längden, men ingen larmcentral kommer att agera på larmet. Många larmsystem kan dock ge dig och grannar eller andra närstående en notifiering om larmet löser ut.

Grundläggande delar i ett villalarm

De flesta larmbolag erbjuder ett grundpaket för villalarm. Därutöver finns mängder av tillbehör, så att du kan skräddarsy ett larmsystem efter dina behov.

I ett baspaket för villalarm ingår vanligtvis:

 • Centralenhet. Håller samman larmet och är uppkopplat via både wifi och mobilnätet till en larmcentral.
 • Manöverpanel. Placeras vid utgången och aktiverar eller stänger av larmet.
 • Detektorer/kameror. Rörelsedetektorer och/eller kameror registrerar vad som händer i rummen.
 • Magnetkontakter. Registrerar om dörrar eller fönster öppnas.
 • Rökdetektorer. Varnar för brand.
 • App. Samtliga moderna larm kan idag styras via appar i mobilen.
 • Larmdekaler. Märkning eller skyltar på fönster och dörrar att larm är installerat.

Om du vill bygga ut ditt villalarm kan du välja mellan flera komponenter. Här är några vanliga sådana:

 • Vattendetektor. Varnar för läckor.
 • Vibrationsdetektor. Varnar redan när någon "håller på" med en dörr eller ett fönster.
 • Sirener. Kan placeras både inomhus och utomhus för att skrämma bort tjuven och påkalla uppmärksamhet.
 • Trygghetslarm. Paneler för paniksituationer som till exempel överfall.
 • Klimatdetektor. Läser av temperatur och luftfuktighet.
 • Smarta eluttag. Låter dig styra lampor och andra apparater via mobilen med din larm-app.

Kameraövervakning med villalarm

Det blir allt vanligare att rörelsedetektorer kombineras med kameror eller att kamerorna i sig registrerar rörelser och utlöser larmet. Du kan få kameror i HD-kvalitet som även registrerar IR-ljus och därmed kan "se i mörkret".

Att installera kameror öppnar även för andra möjligheter. Du kan via dem kontrollera om barnen har kommit hem och om husdjuren mår bra. Eller vem som står på trappen och har ringt på. Kamerorna hjälper också larmcentralen att bedöma vad som händer i huset om larmet går. Om larmet inte har gått kan dock larmcentralen inte få tillgång till kamerorna.

Få erbjudanden nu

Installera larm i villa

Hos vissa larmbolag är det obligatoriskt att deras installatörer sätter upp larmen. Andra får du installera själv. Kostnaden för att installera larmet varierar. Ibland är det gratis, men då brukar abonnemanget vara dyrare.

Om du flyttar brukar det finnas rutiner som gör att du antingen kan ta med dig larmet till den nya bostaden eller låta den nya ägaren ta över det.

Försäkringsrabatt

Flera försäkringsbolag ger rabatt på hemförsäkringen om du skaffar villalarm. Man kan även få rabatter på installationen av larmet. Många bolag är dock noga med att påpeka att det inte bara är själva larmet som är viktigt. Bra lås och övrigt skalskydd är minst lika betydelsefullt.

Husdjuren

Du behöver inte vara orolig för att husdjur eller en influgen humla ska utlösa larmet. Man kan på olika sätt ställa in ett villalarm, så att det inte reagerar på exempelvis mindre kroppar eller inom specifika zoner.

Hitta rätt villalarm för dig

Larm.se samarbetar med de flesta stora larmbolag. När du fyller i formuläret väljer vi ut de tre som bäst kan tillgodose ditt behov där du bor. Berätta för dem vad du behöver och jämför deras erbjudanden. Välj sedan det larmbolag som har den bästa lösningen för dig.

Larm.se jobbar enbart med företag som är godkända av polis och certifierade av Svensk brand- och säkerhetscertifiering (SBSC), samt uppfyller Svenska Stöldskyddsföreningens (SSF) krav på installatörer och larmcentraler.

Läs mer

check icon

1. Fyll i formuläret

Beskriv vilket villalarm du är ute efter för att få skräddarsydda lösningar från olika larmbolag.

check icon

2. Få erbjudanden

Du blir kontaktad med erbjudanden från flera larmbolag. Gratis och utan förbindelse till köp.

check icon

3. Välj rätt larm för dig

Jämför larmbolagens erbjudanden och välj larmet som passar dina behov bäst.

Fyll i formuläret