Lägenhetslarm: Få erbjudanden på larm till lägenheten
Öka tryggheten i din lägenhet med ett larm som skyddar mot inbrott, brand och vattenskador. Larm.se hjälper dig att hitta rätt lösning för just din bostad. Fyll i formuläret nu för att få specialerbjudanden på larm anpassat efter just din lägenhet. Det är gratis och du förbinder dig inte till något köp. Du kan alltså tacka nej till de erbjudanden du får om du inte skulle vara nöjd.
Att skaffa larm handlar om så mycket mer än att göra det svårare för tjuven. Med ett modernt larmsystem kan du se vad som händer i lägenheten via mobilen – dygnet runt, året om. Dessutom kan du koppla brandlarmen direkt till larmcentral och styra eluttagen via larm-appen.
Få erbjudanden på lägenhetslarm
Så hittar du rätt lägenhetslarm
Det finns mängder av larmsystem på marknaden och det kan vara svårt att skaffa sig en överblick. Därför har Larm.se samlat larmbolag som leverar larm till enskilda lägenheter i flerbostadshus.
När du fyller i formuläret blir du kontaktad av upp till tre larmbolag som erbjuder larm passande för just din lägenhet. Tillsammans kommer ni fram till en skräddarsydd lösning för dig. Berätta hur du bor och vilka funktioner du vill ha, så kommer ni enkelt fram till hur ditt hemlarm ska utformas.
Lägenhetslarm kopplat till larmcentral
En stor majoritet av de hemlarm som säljs idag är kopplade till en larmcentral. Om larmet går kan operatörerna omedelbart sätta igång med en åtgärd. Ser det ut att handla om ett inbrott skickar man väktare och meddelar polisen. Finns tecken på brand skickar man brandkår.
Du är alltså garanterad att få professionell hjälp. Även om du är på andra sidan jordklotet kommer bostaden tas hand om efter ett inbrott eller brand.
Väljer du ett hemlarm utan abonnemang blir det billigare i längden, men ingen larmcentral kommer att agera på larmet. Många larmsystem kan dock ge dig och grannar eller andra närstående en notifiering om larmet löser ut.
Grundläggande delar i ett lägenhetslarm
De flesta larmbolag erbjuder ett grundpaket för lägenhetslarm. Därutöver finns mängder av tillbehör, så att du kan skräddarsy ett larmsystem efter dina behov.
I ett baspaket för lägenhetslarm ingår vanligtvis:
- Centralenhet. Håller samman larmet och är uppkopplat via både wifi och mobilnätet till en larmcentral.
- Manöverpanel. Placeras vid utgången och aktiverar eller stänger av larmet.
- Detektorer/kameror. Rörelsedetektorer och/eller kameror registrerar vad som händer i rummen.
- Magnetkontakter. Registrerar om dörrar eller fönster öppnas.
- Rökdetektorer. Varnar för brand.
- App. Samtliga moderna larm kan idag styras via appar i mobilen.
- Larmdekaler. Märkning eller skyltar på fönster och dörrar att larm är installerat.
Om du vill bygga ut ditt lägenhetslarm kan du välja mellan flera komponenter. Här är några vanliga sådana:
- Vattendetektor. Varnar för läckor.
- Vibrationsdetektor. Varnar redan när någon "håller på" med en dörr eller ett fönster.
- Sirener. Kan placeras både inomhus och utomhus för att skrämma bort tjuven och påkalla uppmärksamhet.
- Trygghetslarm. Paneler för paniksituationer som till exempel överfall.
- Klimatdetektor. Läser av temperatur och luftfuktighet.
- Smarta eluttag. Låter dig styra lampor och andra apparater via mobilen med din larm-app.
Kameraövervakning med lägenhetslarm
Det blir allt vanligare att rörelsedetektorer kombineras med kameror eller att kamerorna i sig registrerar rörelser och utlöser larmet. Du kan få kameror i HD-kvalitet som även registrerar IR-ljus och därmed kan "se i mörkret".
Att installera kameror öppnar även för andra möjligheter. Du kan via dem kontrollera om barnen har kommit hem och om husdjuren mår bra. Eller vem som står på trappen och har ringt på. Kamerorna hjälper också larmcentralen att bedöma vad som händer i huset om larmet går. Om larmet inte har gått kan dock larmcentralen inte få tillgång till kamerorna.
Installera larm i lägenhet
Hos vissa larmbolag är det obligatoriskt att deras installatörer sätter upp larmen. Andra får du installera själv. Kostnaden för att installera larmet varierar. Ibland är det gratis, men då brukar abonnemanget vara dyrare.
Om du flyttar brukar det finnas rutiner som gör att du antingen kan ta med dig larmet till den nya bostaden eller låta den nya ägaren ta över det.
Hitta rätt lägenhetslarm för dig
Larm.se samarbetar med de flesta stora larmbolag. När du fyller i formuläret väljer vi ut de tre som bäst kan tillgodose ditt behov där du bor. Berätta för dem vad du behöver och jämför deras erbjudanden. Välj sedan det larmbolag som har den bästa lösningen för dig.
Larm.se jobbar enbart med företag som är godkända av polis och certifierade av Svensk brand- och säkerhetscertifiering (SBSC), samt uppfyller Svenska Stöldskyddsföreningens (SSF) krav på installatörer och larmcentraler.