Mobil med låssymbol framför lägenhetsdörr

Skaffa larm till lägenheten

Öka tryggheten i ditt boende med skydd mot inbrott, intrång, brand, vatten med mera. Larm.se hjälper dig att hitta rätt lösning för just din lägenhet.

Att skaffa larm handlar om så mycket mer än att göra det svårare för tjuven. Med ett modernt larmsystem kan du se vad som händer i lägenheten via mobilen, koppla brandlarmen direkt till larmcentral och styra eluttagen via larm-appen.

Gör det svårare för tjuven

Ett hemlarm vaktar dygnet runt, året om.

Öka tryggheten

Skydd mot intrång, brand, vatten m.m.

Spara på hemförsäkringen

Försäkringsbolagen ger ofta larm-rabatt.

Jämför erbjudanden på hemlarm

Så hittar du rätt lägenhetslarm

Det finns mängder av larmsystem på marknaden och det kan vara svårt att skaffa sig en överblick. Det är också en viss skillnad på att skaffa larm till lägenheten och villan.

Övervakningskamera med mobilapp
Många möjligheter. Numera är mobilen central för hemlarmet. Med hjälp av en app kan du styra många funktioner.

Larm.se har samlat de larmbolag som levererar larm till enskilda lägenheter i flerbostadshus. Om du fyller i formuläret blir du kontaktad av upp till tre larmbolag som har produkterna som passar dig bäst. Passa gärna på att diskutera och fråga deras kunniga säljare om allt du undrar. Det är gratis och du är inte bunden till något.

Saker att tänka på

Beroende på hur du bor och vilka funktioner du vill ha, kommer du i samarbete med leverantören fram till hur ditt hemlarm ska utformas.

Hemlarm kopplat till larmcentral

Jämför erbjudanden nu

En stor majoritet av de hemlarm som säljs idag är kopplade till en larmcentral. Om larmet går kan operatörerna omedelbart sätta igång med en åtgärd. Ser det ut att handla om ett inbrott skickar man väktare och meddelar polisen. Finns tecken på brand skickar man brandkår.

Du är alltså garanterad professionell hjälp. Även om du är på andra sidan jordklotet kommer en väktare att titta till bostaden efter ett inbrott. Börjar det brinna larmas brandkåren snabbt ut.

Väljer du ett hemlarm utan abonnemang blir det billigare i längden, men ingen larmcentral kommer att agera på larmet. Många system kan dock ge dig och grannar eller andra närstående en notifiering om larmet löser ut.

Produkter och paket

Rörelsedetektorer, kameror och centralenhet
Många komponenter Du kan skräddarsy hemlarmets funktioner efter dina behov.

De flesta larmbolag erbjuder ett grundpaket för villalarm. Därutöver finns mängder av tillbehör och möjligheter:

Grundläggande delar i ett lägenhetslarm
 • Centralenhet - Håller samman larmet och är uppkopplat via både wifi och mobilnätet till en larmcentral.
 • Manöverpanel - Placeras vid utgången och aktiverar/stänger av larmet.
 • Appar - Samtliga moderna larm kan idag styras via appar i mobilen.
 • Detektorer/Kameror - Rörelsedetektorer och/eller kameror registrerar vad som händer i rummen.
 • Magnetkontakter - Registrerar om dörrar eller fönster öppnas.
 • Dekaler - Märkning på fönster och dörrar att larm är installerat.
 • Rökdetektorer - Varnar för brand.

Få erbjudanden nu

Läs mer om komponenterna i ett inbrottslarm och olika typer av brandvarnare.

Utbyggnadsmöjligheter
 • Vattendetektor - Varnar för läckor.
 • Vibrationsdetektor - Varnar redan när någon "håller på" med en dörr eller ett fönster.
 • Sirener - Kan placeras både inomhus och utomhus, skrämmer bort tjuven och påkallar uppmärksamheten.
 • Trygghetslarm - Paneler för paniksituationer som till exempel överfall.
 • Klimatdetektor - Läser av temperatur och luftfuktighet.
 • Smarta eluttag - Låter dig styra lampor och andra apparater via mobilen med din larm-app.

Kameraövervakning

Det blir allt vanligare att rörelsedetektorer kombineras med kameror eller att kamerorna i sig registrerar rörelser och utlöser larmet. Du kan få kameror i HD-kvalitet som även registrerar IR-ljus och därmed kan "se i mörkret".

Att installera kameror öppnar även för andra möjligheter. Du kan via dem kontrollera om barnen kommit hem och om husdjuren mår bra. Eller vem som står på trappen och har ringt på. Kamerorna hjälper också larmcentralen att bedöma vad som händer i huset om larmet går. Om larmet inte har gått kan dock Larmcentralen inte få tillgång till kamerorna.

Fyll i formuläret och få erbjudanden

Installation

Installation av larm
Installera själv eller ta hjälp? Den händige installerar själv, men ofta görs det av professionella och certifierade larminstallatörer.

Hos vissa larmbolag är det obligatoriskt att deras installatörer sätter upp larmen. Andra får du installera själv. Kostnaden för att installera larmet varierar. Ibland är det gratis, men då är abonnemanget dyrare. Om du flyttar brukar det finnas rutiner som gör att du antingen kan ta med dig larmet till den nya bostaden eller låta den nya ägaren ta över det.

Larm.se jobbar enbart med företag som är godkända av polis och certifierade av SBSC, Svensk brand- och säkerhetscertifiering, samt uppfyller Svenska Stöldskyddsföreningens (SSF) krav på installatörer och larmcentraler.

Försäkringsrabatt

Flera försäkringsbolag ger rabatt på hemförsäkringen om du skaffar hemlarm. Man kan även få rabatter på installationen av larmet. Många bolag är dock noga med att påpeka att det inte bara är själva larmet som är viktigt. Bra lås och övrigt skalskydd är minst lika betydelsefullt.

Husdjuren

Du behöver inte vara orolig för att era husdjur eller in influgen humla ska utlösa larmet. Man kan på olika sätt ställa in ett hemlarm, så att det inte reagerar på exempelvis mindre kroppar eller inom specifika zoner.

Nästa steg

Vill du ta den enkla vägen till ett bra larm för lägenheten kan du fylla i formuläret. Det är helt gratis och utan bindningar. Du blir då kontaktad av upp till tre larmföretag som anser sig ha lösningen på dina behov. De vet att de konkurrerar med andra och ger dig därför sitt bästa erbjudande.

Larm.se har samarbetsavtal med de flesta stora larmbolag och när du fyller i formuläret väljer vi ut de tre som bäst kan tillgodose ditt behov där du bor. Berätta för dem vad du behöver och jämför deras erbjudanden. Det är det säkraste sättet att hitta det bästa och billigaste larmet för just din villa.

Redo? Gå till formuläret!