Inferno

Larmsystemet Infernos logotyp.
inferno.se

Inferno/Indusec AB

Organisationsnummer: 556619-0418

Besöksadress
Kampementsgatan 30
115 38 Stockholm

Kundservice
Telefon: 08-446 18 30
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Inferno är ett unikt larmsystem som har tagits fram av det svenska säkerhetsföretaget Indusec. När larmet utlöses genereras ett outhärdligt ljud som skrämmer iväg tjuvar och inkräktare. Larmet passar lika bra till bostäder som till företag.

Inferno

Till skillnad från ett vanligt larms siren med en ton alstrar Inferno-systemet ljudvågor med fyra högljudda toner som ständigt byter frekvens. Det innebär att hjärnan inte kan förstå och anpassa sig till ljudet, vilket resulterar i illamående och kan leda till kräkningar. Ljudet är så obehagligt och outhärdligt att tjuven tvingas lämna platsen. Efter någon minut upphör larmet att ljuda och väntar på att rörelsedetektorerna ska registrera rörelse för återutlösning.

Som standard är ljudstyrkan 125 decibel, och inte ens hörselskydd kan stänga ute ljudet helt. En vanlig siren brukar ha en ljudstyrka på ungefär 90 decibel. 120 decibel är smärtgränsen – det vill säga den högsta ljudnivå som går att klara av utan att drabbas av smärtor.

Att utsättas för 125 decibel i bara några sekunder räcker för att få bestående hörselskador. Det är ungefär som att stå bredvid ett jetplan som startar.

Larmet är portablet och kan användas som ett eget larmsystem eller som komplement till och kombineras med ett annat larmsystem. Inferno-larmet har inbyggt sabotageskydd och är mycket svårt att förstöra.

Vad ingår?

När du köper Infernos ljudlarm får du i grundpaketet en larmenhet, en IR-detektor och två larmdosor. För en mindre kostnad kan du också få larmsystemet med sms-sändare eller husdjursimmuna rörelsedetektorer, dörr- och fönsterkontakt och fjärrkontroll.

Vid behov kan du enkelt utöka ditt larmsystem med fler tillbehör, som brandvarnare, vattendetektorer, sirener och blixtljus. Inferno Home Security erbjuder också bland annat IP-kameror, DNA-märkning och säkerhetsdörrar.

Företagslösningar

Inferno Pro Security riktar sig till företag och verksamheter. I sitt sortiment har företaget, utöver de patenterande ljudlarmen, kravallsköldar med inbyggda ljudlarm och starka LED-blixtljus, som alstrar ljus i ett irregulärt mönster för att förvirra. Blixtljuset kan kombineras med ljudlarmet.