Securitas är ett av Sveriges största och äldsta larmföretag, med runt 100 000 kunder i hela landet. Som kund kan du köpa hemlarm, företagslarm, personlarm, fordonslarm och tillfälliga larmlösningar, som exempelvis portabla inbrottslarm.

Securitas larmsystem

De hemlarm som Securitas erbjuder sina kunder fungerar både som brand- och inbrottslarm. Om du bor inom 50 kilometer från närmaste vaktcentral får du också fri väktarutryckning.

Deras larmsystem för bostäder, som går under namnet SecuritasHome, fungerar både med GSM- och IP-adress. Larmet är utrustat med kamera, bildverifiering, sabotageskydd, rörelsedetektorer och värmedetektorer.

Under namnet SecuritasPro säljer företaget även säkerhetsprodukter för företag.

Systemet kan styras från din smarttelefon och vid utlöst larm kontaktas larmcentral och husägaren automatiskt. Bilder från övervakningskameran skickas vidare till din registrerade telefon samt till larmcentralen så att de kan göra en bedömning av vilka åtgärder som krävs. Till Securitas larmcentral kan du koppla alla sorters larm.

Vad ingår?

Securitas säljer sina hemlarm i tre olika paket: Bas, Trygghet och Video. Baspaketet är anpassat efter minder hus eller lägenheter, och inkluderar en centralapparat, en rörelsedetektor, rökdetektorer, och magnetkontakt.

Med trygghetspaketet får du smartare lösningar, som en fjärrströmbrytare, manöverpanel och rörelsedetektor med kamera. Om du vill ha säker videoövervakning kan du välja videopaketet och få en IP-kamera till hemmet.

Om Securitas

Securitas är verksamma inom en lång rad säkerhetsområden – däribland personskydd, bakgrundskontroller, säkerhetsutredningar och IT-säkerhet. Företaget är ledande i den svenska säkerhetsbranschen och har över sex miljoner kunder samt över 80 miljoner uppkopplade säkerhetsenheter över hela världen.

Historia

Företaget började som ett vaktbolag i Helsingborg 1934, och redan 1949 bildades AB Securitas Alarm. Sedan dess har Securitas expanderat internationellt och har idag cirka 370 000 medarbetare i närmare 60 länder. I Sverige är antalet anställda cirka 10 000.

Företaget är uppdelat i en internationell och en svensk avdelning. Den internationella avdelningen har genomgått flera ägar- och namnbyten medan den svenska delen har levt vidare som Securitas AB. Larmbolaget Securitas Direct bildades som en del av Securitas, men blev 2006 ett eget bolag och är numera en del av Verisure.