Minut

Larmbolaget Minuts logotyp.
minut.com

Minut AB

Organisationsnummer: 559006-3920

Besöksadress
Bredgatan 4 A
211 30 Malmö

Kundservice
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Minut säljer ett smart, trådlöst och komplett hemlarm som endast kostar lite mer än en tusenlapp. Larmet är lika liten som en brandvarnare och rymmer flera sensorer. Du får ett säkert larm som är enkelt att installera och varnar dig för inkräktare på direkten.

Larmsystemet Point

Minuts larmsystem Point består av en rörelsedetektor, en siren, samt sensorer för ljus, ljud, temperatur, och luftfuktighet. Systemet fungerar alltså utan externa detektorer eller övervakningskameror. När larmet uppfattar exempelvis en fönsterruta som krossas utlöses det.

Jämfört med många andra hemlarm är Point framför allt betydligt billigare, men även stilrent och enkelt att använda. I Minuts app kan du kontrollera så att allt är i ordning där hemma när du är utanför hemmet.

Genom mobilen kan du exempelvis övervaka ljud-, fukt- och temperaturnivåerna i din bodstad. Du blir också notifierad om någonting skulle ske. Du kan aktivera larmet manuellt genom appen. Annars aktiveras det automatiskt när du lämnar din bostad.

För lägenheter och mindre hus räcker en Point för att ditt hem ska vara i trygga händer. För större bostäder kan fler enheter behövas.

Hur fungerar det?

Point använder maskininlärning och ljudanalys för att detektera händelser i hemmet. Larmets sensorer mäter bland annat ditt hems temperatur, ljudnivåer och luftfuktighet. Därför kan du snabbt varnas om hemmets temperatur hastigt stiger eller om det finns mögelrisk i något rum.

Eftersom larmet använder maskininlärning kan systemet förbättras i samband med att fler hem använder det.

Om Minut

Minut är ett mindre, svenskt larmföretag som grundades i augusti 2014. Idag har företaget omkring 25 anställda på kontor i Malmö och Stockholm. Hemlarmet Point säljs i närmare 60 länder.