De modernaste bostadslarmen ger fullfjädrade smarta hus-lösningar med hjälp av mobilapplikationer.

Styr ditt hem med mobilen

Allt fler larmföretag har utvecklat teknik som gör det möjligt att styra olika funktioner i hemmet med hjälp av mobilen, oavsett var man befinner sig. Idag har de flesta larmsystem en tjänst där larmet kan styras via en app.

De mest grundläggande funktionerna, som är inkluderat i alla larmsystem, gör det möjligt att stänga av och sätta på larmet, samt få meddelanden om larmet går. Det kan vara praktiskt som ett alternativ till en fjärrkontroll hemma, eller som en säkerhetsåtgärd om man glömt sätta på larmet.

Styr el och belysning från mobilen

De senaste åren har sett en kraftig utveckling i mobilstyrd teknologi för hemmet. Dagens smarta larm kan också styra uppvärmning och belysning i hemmet, eller sommarhuset med hjälp av mobilen. Det enda som behövs för att aktivera systemet är att koppla in motsvarande "Smart Plug" till värmekällorna och lamporna i huset.

Stugvinnare

Möjligheten att kunna slå på värmen genom mobilen har gjort att många stugägare valt att skaffa smartlarm. Som så många andra tekniska framsteg är förmågan att kunna slå på värmen i god tid innan semesterhelgen något som många nu knappt minns hur de klarade sig utan.

Smarta hem blir en allt större trend. Läs mer om förenklingarna i vardagen för dig som vill leva i framtiden, här på Villalivet.

Öppna dörren med appen

En annan populär funktion är att kunna styra ytterdörrens elektroniska lås, t.ex. via Yale Doorman. Det kan vara väldigt praktiskt om man har barn som inte kommer in, eller en hantverkare som ska in medan man själv är på jobbet.

Ständigt nya funktioner

Det finns ett ökande antal nya funktioner i smarta hus-segmentet. Larmföretaget Verisure är bland dem som har gått i spetsen för denna utveckling. De har också utvecklat lösningar för att övervaka luftfuktigheten och kommunicera med värmepumpen hemma.

Är du intresserad i att styra bostaden smart med mobilen kan du jämföra offerter kostnadsfritt på Larm.se

Populära städer