Trygg familj i soffan
Genom att skaffa bostadslarm kan du få ett bättre pris på din boendeförsäkring.

Få billigare hemförsäkring med hemlarm

Med ett hemlarm får du ett tryggare hem. Men visste du att hemlarmet också kan ge dig rabatt på din hemförsäkring? Läs mer om vilka fördelar du får till försäkringen med ett larm till hemmet.

Minska din kostnad för hemförsäkringen

Rent ekonomiskt är den största fördelen med ett hemlarm de minskade försäkringspremier du kan få. Eftersom statistiken tydligt visar ett samband mellan inbrottslarm och lägre risk för inbrott, ger de flesta försäkringsbolag rabatt på hemförsäkringen om bostaden har ett hemlarm.

Premien sänks inte automatiskt när du skaffar ett hemlarm. Därför är det viktigt att själv rapportera till ditt försäkringsbolag när larmet har installerats.

Här kan du läsa mer om hemförsäkringar.

Familj med hemlarm och hemförsäkring
Det mesta inom bostadens fyra väggar kan täckas av hemförsäkringen. Med ett larmabonnemang täcker ofta larmföretaget flera tusen kronor av självrisken.

Hur mycket rabatt kan jag få?

Exakt hur mycket försäkringskostnaden minskar varierar mellan de olika försäkringsbolagen och beror på hur resten av avtalet ser ut. Vanligast är dock att rabatten är 5–15 procent, men den kan även vara högre än så.

Gemensamt för de flesta försäkringsbolag är att du får större rabatt om ditt larm är kopplat till en larmcentral eller väktartjänst, eftersom det har den bäst dokumenterade säkerhetseffekten. En del försäkringsbolag har också avtal med larmföretag och ger extra rabatt om man anlitar dem.

Så gott som alla försäkringsbolag kräver att hemlarmet är försäkringsgodkänt för att du ska få rabatt.

Larmbolaget täcker självrisken

Om du har ett abonnemang till ditt hemlarm och drabbas av ett inbrott kan ditt larmföretag täcka hela eller delar av självrisken. För detta krävs att ditt larm ska ha varit aktiverat när inbrottet skedde.

Summan är vanligtvist begränsad till 3 000–5 000 kronor, men beroende på vilket larmföretag du har kan summan variera. För att självrisken ska överskrida denna summa krävs däremot generellt att tjuvarna ska ha fått med sig stora värden.

Är du intresserad av att skaffa hemlarm? Jämför offerter kostnadsfritt genom att fylla i formuläret.

Populära städer