En man och en gravid kvinna sitter bakåtlutade och bekvämt i en soffa.
Genom att skaffa bostadslarm kan du få ett bättre pris på din boendeförsäkring.

Få billigare hemförsäkring med hemlarm

Med ett hemlarm får du ett tryggare hem. Men visste du att hemlarmet också kan ge dig rabatt på din hemförsäkring?

Ett hemlarm som löser ut stressar tjuven och gör att skadorna efter ett inbrott blir mindre och färre saker stjäls. Detta märker försäkringsbolagen och många erbjuder därför rabatt på hemförsäkringen om du skaffar hemlarm. Om installerar hemlarm bör du därför kontakta ditt försäkringsbolag. Även de som inte har ett offentligt erbjudande om rabatt kan sänka din premie.

Minska din kostnad för hemförsäkringen

Eftersom statistiken tydligt visar att inbrottslarm minskar summan försäkringsbolag måste betala ut vid inbrott, ger de flesta försäkringsbolag rabatt på hemförsäkringen om bostaden har ett hemlarm. En del ger även rabatt på installationen, ofta i samarbete med specifika larmbolag.

Premien sänks inte automatiskt när du skaffar ett hemlarm. Därför är det viktigt att själv rapportera till ditt försäkringsbolag när larmet har installerats.

Familj med hemlarm och hemförsäkring
Ditt hem blir bättre skyddat med ett hemlarm. Och försäkringskostnaden kan minska.

Hur mycket rabatt kan jag få?

Exakt hur mycket försäkringskostnaden minskar varierar mellan de olika försäkringsbolagen och beror på hur resten av avtalet ser ut. Det kan handla om en procentsats på upp till 10 procent. Det kan också handla om rabatterad installation eller en kombination.

Alla försäkringsbolag kräver att hemlarmet är försäkringsgodkänt för att du ska få rabatt. De flesta vill också att det ska vara kopplat till en certifierad larmcentral. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad som gäller och glöm inte att du kan förhandla med dem. Ställ krav på lägre premie.

Läs mer: Godkända och certifierade hemlarm - vad inebär det?

Larmbolaget täcker självrisken

Om du har ett abonnemang till ditt hemlarm och drabbas av ett inbrott kan ditt larmföretag täcka hela eller delar av självrisken. För detta krävs att ditt larm ska ha varit aktiverat när inbrottet skedde.

Summan är vanligtvist begränsad till 3 000–5 000 kronor, men beroende på vilket larmföretag du har kan summan variera. För att självrisken ska överskrida denna summa krävs däremot generellt att tjuvarna ska ha fått med sig stora värden.

Är du intresserad av att skaffa hemlarm? Jämför offerter kostnadsfritt genom att fylla i formuläret.