En man använder knappsatsen på ett hemlarm.
Priset på hemlarm varierar beroende på utformning och funktion. En gammal modell kan vara billigare, men trådbundna larm kostar ofta mer att installera.

Hur mycket kostar ett hemlarm?

Undrar du över hur du ska välja det bästa larmet som skyddar ditt hem? Här får du en överblick över priserna på hemlarm.

Att investera i ett ordentligt larmsystem kan ge trygghet och minska både risken för och skadorna efter inbrott och brand. Fastän de flesta tycker att det är värt kostnaden kan du undgå att betala mer än nödvändigt, med lite mer kunskap. Vi har gått igenom vad det är som ofta höjer kostnaden.

Abonnemangskostnad

Majoriteten av svenskar med hemlarm har valt ett abonnemang, vilket innebär att larmet är uppkopplat till en larmcentral. Månadskostnaden för ett sådant abonnemang kan variera stort beroende på leverantör. Det handlar om hur modernt och omfattande larmsystem du vill ha, men också hur prismodellen ser ut (det vill säga hur mycket du betalar för installationen), om du äger eller hyr larmet, om det är fria utryckningar eller självrisk vid utryckning och så vidare.

En genomgång av Sveriges största larmföretag visar att månadsavgifterna 2019 pendlar mellan 100 och 500 kronor, men det gäller att inte bara stirra sig blind på månadsavgiften, utan att se till totalkostnaden för hemlarmet och vad du får för pengarna på längre sikt.

Installation

Priset för installation av larmsystemet kan variera kraftigt. En del företag har kampanjer där de erbjuder gratis installation som en del av ett startpaket. Kostnaden hamnar på ett par tusen kronor.

Pris på hemlarm och bostadslarm utan abonnemang

Alternativet till ett larmtjänstabonnemang är att köpa ett larmsystem utan att knyta sig till ett avtal med ett larmbolag. Det innebär en betydligt lägre månadskostnad. Läs mer om för- och nackdelar med hemlarm utan abonnemang.

Observera att priserna i en webbutik inte inkluderar installation av en elektriker, underhåll och service eller uppgraderingar och utbyte av delar. Räkna också med att det kommer frakt i tillägg om du beställer ett larmsystem över nätet.

Är du nyfiken på priset för just din bostad?

Det enklaste och säkraste sättet att få veta vad det skulle kosta att skaffa ett larmsystem till just ditt hem är att ta in prisförslag från flera leverantörer. Det är precis vad vi på Larm.se erbjuder. Fyll bara i formuläret så återkommer upp till tre larmbolag med prisförslag på hemlarm. Tjänsten är gratis och utan bindningar.