Alert Alarm är ett larmföretag i stadig växt med huvudkontor i Solna. Som kund får du ett enkelt och säkert larm till din villa, ditt radhus eller din lägenhet.

Alert Alarms larmsystem

Alert Alarm erbjuder friköpta larm och larmpaket. Det innebär att du som kund köper och äger ditt larmsystem istället för att hyra det. De egenutvecklade larmprodukter som företaget erbjuder är enkla att montera och använda på egen hand, och därför ingår ingen installation.

Grundpaketet inkluderar inbrottslarm, rörelsedetektor, rökvarnare och en mobilapp. Kamera ingår inte i grundpaketet men finns att få som tillval. Alert Alarm rekommenderas av Folksam och har fått bra recensioner i larmtester.

Larmtjänsten är kopplad till Verisures och Securitas Directs larmcentral, som har fria utryckningar oavsett orsak.

Om Alert Alarm

Alert Alarm jobbar endast med hemlarm, inbrottslarm, brandlarm och vattenlarm för villor, radhus, lägenheter och fritidshus. Till skillnad från de flesta andra larmbolag utvecklar Alert Alarm sina egna larmprodukter. På så sätt har de hoppat över en mellanhand och kan därför erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser.

Historia

Företaget grundades 1998 och registrerades som aktiebolag 2005. Sedan 2015 ägs företaget av det amerikanska riskkapitalbolaget Hellman & Friedman och ingår i Verisure-koncernen. Alert Alarm har sedan starten satsat på trådlösa hemlarm, något bolaget var tidigt ute med vid slutet på 1990-talet.

Från 1998 till 2014 gick Alert Alarm under namnet TL Detect.