Om larmet är barnvänligt, eller kompatibelt med smarta hus-lösningar som elektroniska lås, är ett par av de saker du kan fundera på.

Välj rätt bostadslarm

Det finns flera saker att tänka på när man väljer larmsystem för sitt hem.

Eftersom du läser den här artikeln har du förmodligen kommit fram till att ett bostadslarm är en bra investering, men du kanske fortfarande funderar på vilket du ska välja.

10 saker att tänka på när du köper bostadslarm

Detta avgör om ditt bostadslarm blir ett lyckat köp. Här är en lista över det viktigaste att tänka på:

1. Larmpaketets innehåll

Här finns det många möjligheter. Om du inte bor i ett stort hus kommer ett baspaket att räcka, men det finns fler användbara smarta hus-lösningar att överväga.

2. Försäkringsgodkännande

Denna kvalitetsstämpel är nödvändig om du vill vara säker på att systemet uppfyller kraven för t.ex. brandsäkerhet, och kan även resultera i sänkta premier för hemförsäkringen.

3. Pris

Vilket köp man än funderar på att göra är priset förstås en viktig del av beräkningen. Bostadslarmleverantörer anger sällan priser på sina webbsidor, så det lönar sig att be om offerter från flera försäljare, t.ex. genom offerttjänsten här på Larm.se.

Var noga med att fråga om bindningstider och eventuella kostnader för uppsägning, så att du har all relevant information.

4. Med eller utan abonnemang

Det finns både fördelar och nackdelar med att betala för sin egen utrustning jämfört med att skaffa ett abonnemang hos ett larmföretag.

5. Trådlöst eller trådbundet

Här finns det också både fördelar och nackdelar med de två varianterna.

6. Val av larmkontrollstyp

Vill du bara ha kod, kodbricka, fjärrkontroll, eller något annat? Det finns många möjligheter!

7. Branddetektorer anpassade till byggnaden

Passar det dina behov bäst med en värme- eller rökdetektor, och ska den vara jonisk eller optisk?

8. Barn- och/eller husdjursanpassat

Om hushållet består av mer än bara vuxna är det bra att se till att man är insatt i vad man ska tänka på när man har barn eller husdjur.

9. Utryckning

Utryckningstiden är ofta svår att få exakt information om, bl.a. på grund av att larmföretagen inte vill att informationen hamnar i orätta händer. Men det kan vara smart att fråga om vilka förfaranden företaget har för varningar och utryckningar, och inte minst att ta reda på om dessa kostar extra eller ingår i priset.

10. Larmets utseende

Det påverkar visserligen inte funktionen, men det skadar ju inte om du gillar utformningen på larmet och sensorerna.

Läs mer om hur du kan larma villan för att få en ökad trygghet här.

Mycket att sätta sig in i?

Om du hellre vill ha personlig kontakt och få förslag på lösningar anpassat dina behov, kan du bli uppringd av experter från olika larmföretag. Fyll i formuläret på Larm.se.

Populära städer